Arduino’ya Başlarken

arduino_set

arduino-uno-r3-smd-atmega328

 

Bu bölümde, Arduino’yu kullanmak için bilgisayarınızı nasıl ayarlamanız gerektiğini ve ileriki uygulamalara nasıl hazırlanacağınız anlatılacaktır. Gerekli ekipmanları temin etmek bu çalışmaları yapmak için oldukça önemlidir.

arduino_set

Yukarıdaki resimde örnek bir arduino devresi görülüyor. Aslında arduino ile devre yapmak oldukça basit, ancak yine de temel bir elektronik bilgisi gerekiyor. Tabi çook da dikkatli olmak gerekiyor. En önemlisi de arduino üzerinde bulunan 0V ile +5V uçlarının kesinlikle kısa devre olmaması gerekiyor, yoksa arduino kartınızı kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Ben buradaki yazılardan faydalanacak olan arkadaşların temel elektrik-elektronik bilgisinin olduğunu farz ediyorum ve ona göre yazılarıma devam edeceğim.

Eğer teknik bilgisinin devre kurmak için yeterli olmadığını düşünen arkadaşlarımız var ise lütfen önce, temel elektrik-elektronik bilgilerini başka kaynaklardan edinsinler. Bu blogda elektronik ile ilgili bilgiler verilmeyecektir.

Arduinomuz için yazacağımız programları nereye yazacağız? Bu güzel sorunun cevabını Arduinı IDE‘nin bulunduğu siteden indireceğimiz orjinal programla verebiliriz.

10-11-2016-20-25-25

Buradan işletim sistemimize uygun (windows, linux …) program .exe si ile bilgisayarımıza kurulum yaptıktan sonra,

arduino_ide

arduino ide’yi başlatıyoruz ve Tools-Board menüsünden elimizdeki uygun arduino kartına göre gerekli seçimi yapıyoruz. aynı zamanda Tools menüsü içinde Serial port ayarı var ki o menüye de tıklayarak seri port için iletim noktası seçimini de yapıyoruz.

arduino_set

Artık bilgisayarımız, Arduino kartımızla haberleşmeye hazır. Bir sonraki yazıda ilk programımızı yazıp deneyebileceğiz.

Yorum bırakın